Pilates pe perete: tehnica de acasă pentru a avea abdomene de fier și a pierde în greutate

25

Dacă cauți o rutină de exerciții cu impact redus, dar care nu sacrifică rezultatele, ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vă vom explica cum să puneți în practică exerciții de pilates montate pe perete, care sunt eficiente și nu necesită efort excesiv.

Această rutină a avut un succes enorm în ultimele săptămâni, deoarece a fost adoptată și practicată de personalități cunoscute precum Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow și Miley Cyrus, care și-au împărtășit succesele.

Daca vrei sa te alaturi acestui trend de fitness, citeste cu atentie cum sa faci exercitiile care iti vor da un corp nou in doar cateva saptamani.

Wall pilates constă într-o serie de exerciții pentru care ai nevoie doar de un covoraș de yoga, un perete și multă motivație. Acestea sunt mișcări de pilates, efectuate în sprijinul unui perete, care necesită multă concentrare și echilibru.

Pilatesul clasic, care constă în exerciții făcute pe podea, are un impact puțin mai mare asupra corpului. Dacă exercițiile nu sunt făcute corect, puteți răni unii mușchi sau articulații. Exercițiile de perete au un impact mai mic.

Aceste exerciții îmbunătățesc postura, întăresc coloana vertebrală și reduc tensiunea asupra umerilor și gâtului. În plus, întăresc mușchii interni și sunt ideale pentru tonifierea zonei abdomenului.

Exerciții Pilates pe perete
Rutina de tonifiere a abdomenului

Odihnește-ți picioarele pe perete și ridică fiecare picior cu mare atenție (de 16 ori pe fiecare parte)
12 rotații ale șoldurilor
15 abdomene cu picioare pe perete
12 poduri
Repetați exercițiile anterioare de 2 ori
În următorul videoclip vă puteți face o idee despre cum funcționează exercițiile.

Rutine cu impact redus

Înclinați-vă corpul, împingeți-l spre perete și ridicați-vă cu atenție călcâiele. Repetați acest exercițiu timp de 30 de secunde.
Cu spatele cocoșat de perete, prefă-te că urci un munte și mișcă-ți picioarele repede, dar mereu ai grijă să nu te rănești. Efectuați acest exercițiu timp de 30 de secunde.
Întindeți picioarele înapoi și repetați de 20 de ori pentru fiecare picior.