6 semne că corpul tău are nevoie de mai mult acid folic, nu le ignora!

18

Potrivit Institutului de Medicină din SUA. În SUA, adulții ar trebui să consume zilnic 400 de micrograme de acid folic. Această substanță numită și folat sau vitamina B9, este crucială pentru sănătatea noastră, deoarece ne ajută corpul să producă și să repare ADN-ul și să producă globule roșii.

Dacă organismului tău lipsește acidul folic, poți avea anumite simptome și chiar să dezvolți anemie, o afecțiune în care organele tale interne nu pot primi suficient oxigen pentru a funcționa corect. Am enumerat cele mai comune semne care arată că organismul tău are nevoie de mai mult acid folic.

Simptome ale deficitului de acid folic
6. Dureri corporale
În cazurile severe de anemie cauzată de deficiența de folat, creierul primește mai puțin oxigen decât ar trebui. Ca răspuns, arterele din creier încep să se umfle și să vă dea dureri de cap.

Cu toate acestea, creierul tău nu este singurul organ căruia îi lipsește oxigenul; prin urmare, este posibil să aveți dureri și în alte părți ale corpului cu o deficiență de fier, în special în piept și picioare.

5. Probleme cognitive

Acidul folic este extrem de important pentru sistemul nervos central. Dacă corpul dumneavoastră nu are această vitamină, este posibil să aveți depresie, probleme de concentrare și să vă simțiți uituc și iritabil.

Dacă nu este tratat corespunzător, un aport insuficient de acid folic poate crește și riscul de a dezvolta tulburări grave, cum ar fi demența sau boala Alzheimer.

4. Respirația scurtă

Dacă ești fără suflare în timp ce faci lucruri pe care le faci în mod normal fără probleme, înseamnă că nivelul tău de oxigen este scăzut, deoarece corpul tău nu are globule roșii.

Alături de acest simptom, este posibil să aveți și o creștere a ritmului cardiac și să vă simțiți amețit sau chiar leșin

3. Piele palidă

Hemoglobina, o proteină conținută în celulele roșii din sânge, este responsabilă pentru transportul oxigenului de la plămâni la toate țesuturile din organism.

Când corpul tău nu are acid folic, nu are suficiente globule roșii (și hemoglobină) pentru a-ți furniza organele interne cantitatea necesară de oxigen.

Acest lucru poate provoca senzații de slăbiciune musculară, oboseală, amorțeală în mâini și picioare și piele palidă.

2. Leziuni bucale și umflarea limbii

Aceste simptome apar în general atunci când lipsa acidului folic este destul de severă, așa că nu trebuie să le neglijezi. Limba dumneavoastră poate părea umflată, roșie sau strălucitoare, de obicei în jurul vârfului și marginilor mai întâi.

Datorită scăderii celulelor roșii din sânge, este posibil să aveți dureri la înghițire sau să suferiți de dureri de limbă și stomatită.

1. Probleme digestive

Simptomele gastrointestinale cum ar fi greața, vărsăturile, durerile de stomac și diareea după mese pot fi primele semne că corpul dumneavoastră nu are acid folic.

În plus, în cazurile severe, s-ar putea să suferi și de anorexie, care, în general, duce la o pierdere semnificativă în greutate.

Cum să tratezi deficiența de acid folic

7 Warning Signs Your Body Needs More Folic Acid

Cel mai simplu mod de a rezolva deficiența de folat este prin dieta ta. Pentru a menține starea folică adecvată, ar trebui să consumați mai multe legume de culoare verde închis, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, spanac și sparanghel.

În ceea ce privește alte alimente, cel mai bine este să consumați în mod regulat citrice, fasole, ciuperci și cereale integrale.

Dacă ați observat oricare dintre aceste simptome, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă consultați medicul pentru a confirma diagnosticul. Abia atunci ar trebui să începeți să vă schimbați obiceiurile alimentare.

Cunoașteți alte modalități de a trata deficiența de folat? Împărtășiți-vă cunoștințele cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos!