De ce bărbaților le este dificil să asculte femeile

220

Fie că este un iubit, un frate sau un prieten, cu toții cunoaștem un tip care ascultă prost. Și nu, nu pentru că s-au plictisit. De fapt, există studii care arată că există mai multe motive pentru care se luptă în acest domeniu.

Se pare că creierul bărbaților pur și simplu aud vocea feminină diferit, așa că poate că de data aceasta îi putem da drumul. Am găsit câteva fapte despre creierul masculin și abilitățile sale de ascultare pe care să le împărtășim cu voi astăzi.

Vocile feminine fac creierul bărbaților să lucreze mai greu

Un studiu dezvăluie că bărbații reacționează diferit la vocile feminine. Bărbații sunt mai puțin activi în unele părți ale creierului atunci când alții vorbesc.

De fapt, creierul bărbaților a trebuit să muncească mai mult pentru a descifra și înțelege ceea ce spun femeile.

Aceasta înseamnă că bărbaților le poate fi mai dificil să înțeleagă semnificațiile și emoțiile decât femeile.

Vocile femeilor sunt mai puțin autoritare

Mărimea corzilor vocale și a laringelui unei femei s-a dovedit a fi importantă, deoarece persoanele cu frecvență înaltă sunt luate mai puțin în serios.

De fapt, studiul ne spune că avem mai multă încredere în oamenii cu voci mai joase și că îi preferăm în roluri de conducere.

Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații s-ar putea să nu asculte de femei la fel de mult ca ei de semenii lor.

Vocile femeilor sunt mai complexe

Diferența dintre vocile feminine și cele masculine este crucială aici. Când femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decât bărbații și tind să vorbească mai melodic.

Acești doi factori pot face dificil pentru creierul bărbaților să înțeleagă rapid ceea ce spun femeile, deoarece există mai multe de descifrat.

Bonus: este un mit că femeile vorbesc mai mult

Stereotipul potrivit căruia femeile vorbesc mai tare decât bărbații este un mit urban, potrivit cercetărilor. De fapt, se pare că bărbații și femeile spun cam același lucru, iar contextul este la fel de important.

Cercetările au arătat că, în anumite circumstanțe, bărbații vorbeau mai mult decât femeile și, în altele, femeile mai mult decât bărbații. Deci, probabil, este timpul să lăsăm deoparte acest stereotip.