Studiul arată că toată lumea are doar 3 șanse să se îndrăgostească și fiecare are un motiv specific

241

De-a lungul vieții, continuăm să ne îndrăgostim și să ne despărțim, uneori doar pentru a ne reîntâlni. Unii oameni intră pe orbita noastră, alții pleacă, determinându-ne să experimentăm suișuri și coborâșuri emoționale dramatice pe care nu le-am imaginat niciodată posibile.

Dar psihologii spun că o persoană se poate îndrăgosti cu adevărat doar de trei ori. Și fiecare dintre aceste experiențe, în felul ei, este importantă și chiar necesară.

Dragoste de basm

Adesea, prima noastră dragoste vine când suntem încă foarte tineri. Ne pare genul de sentiment despre care am citit în basme. Așadar, idealizăm și credem că este pentru viață.

În acel moment, avem tendința de a face lucruri pe care colegii sau familia noștri se așteaptă să le facem. Refuzăm să acordăm atenție problemelor mărunte și suntem dispuși să ne sacrificăm principiile pentru binele relației noastre pentru că în adâncul nostru credem că totul este așa cum trebuie.

Aspectul exterior al relației noastre este mai important pentru noi decât ceea ce simțim de fapt.

Această iubire ne învață că să te uiți la partenerul tău este la fel de important ca să te uiți în jurul tău.

Iubire complicată

A doua iubire a vieții noastre este cea mai complicată. Încrezători că am învățat o lecție din experiențele trecute, avem grijă să alegem un tip complet diferit de partener. Sau așa credem noi.

Este posibil să fim manipulați, mințiți sau chiar răniți. Ne ținem de orice oportunitate de a ne repara relația, dar fiecare nouă încercare se transformă într-un eșec și mai mare. Este o adevărată dramă cu doar momente ocazionale de fericire.

Încă o dată, adevăratele noastre sentimente sunt denaturate în favoarea altceva – în acest caz, încercări nesfârșite de a salva o relație bolnavă.

O astfel de iubire ne învață că este important să fim iubiți în schimb.

Dragoste Matură

A treia iubire vine în viața noastră când am încetat să mai așteptăm. Este inutil și nu pare să corespundă ideii noastre despre ceea ce ar trebui să fie dragostea adevărată.

Nu pare perfect. Dar este o relație autentică, caracterizată printr-un sentiment de liniște extraordinară, ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte.

În această etapă a vieții, nu mai avem așteptări. Nu pierdem timpul gândindu-ne la calitățile pe care trebuie să le aibă iubirea vieții noastre.

Așa că suntem în sfârșit gata să ne acceptăm partenerul așa cum este el cu adevărat. Cel mai important, partenerul nostru ne vede exact în același mod.

Această iubire ne învață să fim reali și că o relație nu trebuie să fie perfectă.