CUM AFECTEAZĂ FAZA LUNII PARUL?

228

Între superstiție și realitate, între știință și mit, Luna a trezit un puternic interes pentru om încă din cele mai vechi timpuri. De fapt, omul a folosit fazele lunare pentru a putea scoate tot ce este mai bun din pământ și din recoltă. În plus, fazele lunii au o influență deosebită asupra mareelor.

Fie că este adevărat sau nu, sunt mulți care cred cu fermitate într-o anumită legătură între faza lunară și universul feminin. Este suficient să spunem că ciclul fazelor lunare are aceeași durată ca și ciclul menstrual.

Deși nu a fost dovedită științific, această legătură dintre lună și femei este binecunoscută: se crede de fapt că fazele lunii influențează vigoarea pielii și a unghiilor, că există zile favorabile pentru a efectua o operație…

Dar cea mai răspândită credință este că fazele lunare influențează în mod deosebit puterea și vitalitatea părului.

Trebuie spus că pe web există numeroase pagini dedicate subiectului și este posibil să consultați celebrul calendar lunar care, prin analiza diferitelor faze ale satelitului nostru, indică cele mai bune zile pentru tăiere, vopsire, spălare. părul nostru.

Trebuie să urmărim cu atenție calendarul lunar, astfel încât să ne putem bucura de cel mai bun moment pentru a ne schimba look-ul.

Diferitele faze ale lunii se repetă într-un interval de timp de 29 de zile, definit ca lună sinodică.

Totul depinde de ceea ce ne dorim pentru părul nostru. Cunoașterea diferitelor faze ale lunii ne poate ajuta să alegem momentul potrivit pentru a ne îngriji părul.

În timpul fazei de „lună în descreștere”.
În faza definită ca „în scădere”, ultima fază înainte de „luna nouă”, potrivit astrologilor, corpul și-a epuizat energiile. În această fază, așadar, părul va crește mai lent și mai puțin viguros. Tunderea părului în această perioadă poate fi utilă atunci când aveți o anumită tunsoare și doriți să o mențineți în timp.

În timpul fazei de „lună nouă”.
In aceasta faza, conform credintei populare, nu se recomanda efectuarea vreunui tip de tratament pentru par.In unele cazuri insa epilarea pare mai potrivita, intrucat se crede ca barbierirea in aceasta perioada incetineste regenerarea.

In faza de „semiluna”
În această fază, celebra „energie” este mult mai îndrăzneață și mai viguroasă, așa că se consideră foarte benefică tăierea sau spălarea părului în această perioadă. Părul va crește mai gros și mai puternic. Dacă le spălăm, vor fi superbe și strălucitoare!

În faza „Lună plină”.
În „ciclul lunar” cel mai bun moment pentru a-ți tunde părul este faza de lună plină.

Este important să ai grijă de părul tău
Dincolo de credințe și mărturii, îngrijirea părului tău este foarte importantă. Trebuie să le tratezi cu grijă, atât în ​​zilele toride de vară, cât și în săptămânile mohorâte și reci de iarnă.

Cu multă dragoste, remedii naturale și puține atenții, este posibil să redai părului tău vigoare, vitalitate și frumusețe.