Cum se folosește uleiul de cocos pentru riduri, puncte negre și pete ale pielii

291

Deși este cel mai bine cunoscut pentru aplicațiile sale medicinale și culinare, utilizările cosmetice ale uleiului de cocos au devenit, de asemenea, foarte populare în ultimii ani. Acest ingredient natural simplu ne poate ajuta să ne îmbunătățim și să ne protejăm aspectul în atât de multe moduri diferite.

Printre componentele sale găsim acizi grași esențiali și vitamina E, ambele foarte utile în cosmetică și care, de fapt, sunt incluse în majoritatea produselor cosmetice industriale. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai eficiente hidratante atât pentru păr, cât și pentru piele.

Folosit ca ingredient în nenumărate creme și tratamente convenționale de înfrumusețare, tot mai mulți oameni aleg să folosească uleiul de cocos pur în rutina lor de înfrumusețare. Uleiul de cocos este unul dintre cei mai eficienți aliați împotriva simptomelor îmbătrânirii premature, precum ridurile și petele de pe piele, și vă vom explica mai jos cum să-l folosiți.

Împotriva ridurilor. Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos ajută la echilibrarea pH-ului pielii și stimulează producția de colagen și elastină.

Faceți o mască de față amestecând o lingură de ulei de cocos cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Aplicați pe fața curată și uscată timp de 15 minute, apoi clătiți cu multă apă și aplicați o cremă hidratantă.

Înainte de a aplica crema pe față, aplicați o cantitate mică pe braț pentru a verifica dacă nu există iritații. Repetați tratamentul o dată pe săptămână.

Împotriva petelor de piele. Uleiul de cocos este, de asemenea, excelent pentru a promova regenerarea celulelor pielii, precum și pentru a o proteja de daunele cauzate de expunerea la soare.

Aplicați puțin ulei de cocos pe față în fiecare seară înainte de a merge la culcare și lăsați-l să acționeze toată noaptea, pentru a elimina petele faciale și pentru a adăuga un plus de protecție.

Împotriva punctelor negre. Acizii lauric și caprilic conținut în uleiul de cocos ajută la lupta împotriva punctelor negre, datorită proprietăților lor antibacteriene și antimicrobiene.

Uleiul de cocos ajută, de asemenea, la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la hrănirea în profunzime. Spălați-vă bine fața cu apă caldă pentru a ajuta la deschiderea porilor, apoi aplicați o linguriță de ulei de cocos. Așteptați 10 minute, apoi clătiți cu un săpun ușor.